Liviu Pop spune că Oltchim va lucra la 65 la sută din capacitate peste o lună

Liviu Pop spune că Oltchim va lucra la 65 la sută din capacitate peste o lună

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, joi, că Oltchim va lucra la o capacitate de 65 la sută la mijlocul lunii decembrie şi că există resurse financiare pentru asigurarea salariilor în acest an.
 Liviu Pop a declarat, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, că Oltchim lucrează în prezent la o capacitate de 15 la sută, urmând ca săptămâna viitoare să fie deschise alte trei secţii de producţie, "având asigurat capital de lucru".

"La mijlocul lunii decembrie, Oltchim va fi la 65 la sută din capacitatea de funcţionare. Azi (joi – n.r.) s-au plătit salariile pe septembrie, iar până la finalul lunii se vor plăti salariile pe octombrie", a spus ministrul, adăugând că există fonduri pentru asigurarea salariilor până la finele anului.

Angajaţii de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit salariile restante pentru luna septembrie, iar conducerea sindicatului negociază cu muncitorii aflaţi în greva foamei, pentru a-i determina să renunţe la protest.
Aproximativ 300 de salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa pavilionului administrativ, cerând ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu şi-a onorat promisiunile. Angajaţii Oltchim au decis, miercuri, să suspende protestele după ce au fost anunţaţi că restanţele salariale pentru luna septembrie le vor fi achitate joi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.