Lemn fără "Bilet de călătorie"

Lemn fără "Bilet de călătorie"
Formaţiunea poliţienească de ordine publică din Vişeu de Sus a avut ieri, 21 aprilie, o acţiune preventivă pe linie silvică în bazinul Valea Vaserului, poliţiştii fiind secondaţi de jandarmi si lucrători silvici.
Oamenii legii au oprit pentru control trenul forestier care circulă pe Valea Vaserului şi care era încărcat cu lemn rotund de esenţă răşinoasă. Verificat de către poliţişti, şeful de tren nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de lemn, care a fost măsurată de specialişti la peste 195 de mc şi estimată la o valoare de aproape 40.000 lei.
În jurul orei 13.00, în locul numit „Gura Novăţului”, oamenii legii au oprit pentru control trenul forestier care circulă pe Valea Vaserului şi care era încărcat cu lemn rotund de esenţă răşinoasă. Verificat de către poliţişti, şeful de tren nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de lemn, care a fost măsurată de specialişti la peste 195 de mc şi estimată la o valoare de aproape 40.000 lei.
Faţă de societatea comercială cu sediul în localitatea Vişeu de Sus, al cărei angajat este şeful de tren, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu Legea 171/2010 (Codul Silvic). Amenda aplicată este în valoare de 10.000 lei. De asemenea, aşa cum prevede legea, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.