LE SUNT DE AJUTOR: Unii elevi primesc cu bucurie marul, laptele și cornul din programele guvernamentale

LE SUNT DE AJUTOR: Unii elevi primesc cu bucurie marul, laptele și cornul din programele guvernamentale

 Există şcoli din Maramureş în care elevii încă mai aşteaptă cu entuziasm laptele şi cornul pe care le primesc la şcoală. Dacă în unele instituţii de învăţământ frecventate de elevi cu o situaţie materială bună cornul şi laptele ajung în coşurile de gunoi sau devin obiecte de joacă, în altele aceste produse reprezintă de multe ori pacheţelul cu mâncare al elevilor. Dascălii spun că acesta este un lucru bun deoarece în acest fel elevii învaţă să fie responsabili şi să preţuiască ceea ce li se dă.

Acest lucru se întâmplă în general la şcolile situate la periferia Sighetului sau în unele unităţi şcolare din mediul rural. Aici copiii aşteaptă zi de zi laptele, cornul şi merele. Dacă anul trecut, în urma unui reportaj realizat de către TV Sighet la o şcoală din vecinătatea municipiului, elevii au mărturisit că nu depind de aceste produse şi că de cele mai multe ori le duc acasă la animale sau le aruncă, există şi şcoli în care dacă s-ar scoate acest program elevii ar avea de suferit.
„Toţi au merele pe masă, cornul, deci dacă există anumiţi copii care au o repulsie faţă de lapte, faţă de corn sau de mărul care li se dau, copiii de la această şcoală primesc cu plăcere cornul, laptele şi mărul. Din acest punct de vedere, nu mi-aşi dori niciodată ca aceste produse să nu corespundă pentru că la noi sunt binevenite”, explică directorul Şcolii gimnaziale nr.7 Şugău.
Asta se datorează familiilor cu situaţie materială precară, pentru care produsele primite de elevi la şcoală reprezintă un adevărat sprijin. De acest program beneficiază toţi copiii din ciclul primar şi gimnazial care frecventează o formă de învăţământ.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.