Lapte praf cu restricţii

Lapte praf cu restricţii

În 2011 laptele praf se acorda doar pe criterii medicale şi doar copiilor până la un an a căror mame prezintă contradicţii de alăptare. Ministerul sănătăţii a alocat în acest an o sumă de 5 milioane de lei, pentru lapte praf, astfel încât, în perioada următoare şi DSP Maramure? va primi fonduri pentru a demara achizi?ia de lapte praf la nivel local.

Anul 2011 a adus multe restricţii romanilor, un segment de populaţie foarte afectat de criza economică îl reprezintă mamele şi copiii. Potrivit noilor reglementări, în anul 2011, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramure? va distribui laptele praf numai pe criterii medicale. Beneficiarii vor fi copiii de până la un an ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării.

O altă categorie de copii beneficiari sunt cei ale căror mame au decedat sau cei care sunt instituţionalizaţi sau sunt daţi în plasament.

Ca şi până în prezent eliberarea gratuită a laptelui praf se face pe bază de reţeta eliberată de medicul de familie. Pentru anul în curs Ministerul Sănătă?ii va aloca 5 milioane de lei pentru achizi?ia de lapte praf.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.