Fundaţia "Ajută" reia proiectul reabilitării spitalului

Fundaţia "Ajută" reia proiectul reabilitării spitalului

 

Fundaţia olandeză “Ajuta” s-a implicat în activitatea de peste 20 de ani la nivelul municipiului nostru în oferirea de asistenta materială instituţiilor de ocrotire a persoanelor cu handicap, Spitalului Municipal, dar şi caselor de tip familial prin proiecte gestionate la nivel local. Astăzi la Primăria municipiului doi dintre membrii Fundaţiei împreună cu viceprimarul Ovidiu Nemeş au semnat actele prin care începând din luna iunie se va demara proiectul reabilitării şi amenajării curţii interioare a secţiei de Psihiatrie a Spitalului Sighet.

Fundaţiei Ajuta i se datorează Centrul Multifuncţional, Centrul Medico-social şi multe alte investiţii la nivelul caselor de tip familial. Cu doi ani în urmă, olandezii au demarat mai multe proiecte la Spitalul Municipal Sighet printre care şi reabilitarea secţiei de psihiatrie femei. Acest proiect a presupus refacerea sistemului de apă canal, a grupurilor sanitare, dar şi recompartimentarea secţiei. Astăzi la Primăria municipiului viceprimarul Ovidiu Nemeş împreună cu 2 membrii ai Fundaţiei Ajuta LOURENS KEERS şi Jan Willem de ROO, dar şi un reprezentat al firmei care va executa lucrările au căzut de acord asupra următorului pas care va fi realizat în cadrul acestui proiect amplu: amenajarea curţii interioare dintre cele două pavilioane ale secţiilor de psihiatrie bărbaţi şi femei.

Viceprimarul Ovidiu Nemeş ne-a declarat că întâlnirea de astăzi reprezintă un pas extreme de important pentru pacienţii secţiei de psihiatrie. Odată cu amenajarea grădinii aceştia vor beneficia în sfârşit şi de o altfel de terapie pe lângă cea medicamentoasă.

Reprezentanţii Fundaţiei Ajuta spun că pentru a obţine cele mai bune rezultate în cadrul acestui proiect este nevoie şi de implementarea unor programe de educaţie continua în primul rând a infirmierilor.

Tot printre proiectele din acest an ale Fundaţiei “Ajuta” se afla şi organizarea celei de-a doua ediţii a “Săptămânii psihiatriei” şi un program de colaborare dintre Centrul de Plasament şi o instituţie de învăţământ din Olanda. Cele două activităţi vor avea loc la începutul lunii iunie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.