Lansari de carte la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu"

Lansari de carte la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu"

Cultura nu tine cont de criza. Cel putin, acest lucru incearca sa fie demonstrat de o serie de autori care stiu ca mai au ceva de spus pe piata editoriala. Municipiul Baia Mare gazduieste in perioada imediat urmatoare trei lansari de carte. Astfel:

Joi, 2 iunie, ora 13:00, in Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu", etnologul Pamfil Biltiu isi va lansa volumul "Prelucrarea artistica a lemnului in arta populara din Maramures".

Vineri, 3 iunie, ora 13:00, in Salonul Artelor al Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu" va avea loc lansarea romanului "Hoodoo Creek", semnat de Eugen Ovidiu Chirovici. Exact la un an de la ultima vizita, Eugen Ovidiu Chirovici revine in Baia Mare pentru a-si lansa cel de-al noualea roman. "Cand ceva trebuie sa se intample, pur si simplu se intampla, ca si cum totul ar fi fost decis inainte macar ca pamantul sa se nasca din haos, cum spune Scriptura. Vine dintr-un loc aflat atat de adanc si atat de departe, incat niciunui om nu-i mai sta in putere sa faca ceva, ci doar sa se supuna." (Hoodoo Creek). "Pe autorii romani capabili sa dozeze cu atata iscusinta ingredientele de succes ale unui asemenea tip de literatura ii numeri pe degetele unei singure maini", spune George Arion despre Eugen Ovidiu Chirovici. Dafin Mureseanu compara autorul cu "un roman taios si stralucitor ca o lama de otel". Romane publicate: "Masacrul", "Comando pentru general", "A doua moarte", "Suflete la pret redus", "La broasca lesinata: balada unui pierde vara", "Labyrinth.com", "Voodoo", "Pulbere neagra" si "Hoodoo Creek". Anul trecut, exact pe 3 iunie, Eugen Ovidiu Chirovici si-a lansat la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" din Baia Mare volumele "Labyrinth.com" si "Voodoo".

Tot in data de 3 iunie, incepand cu ora 13:00, Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu" va gazdui conferinta internationala "Economie-Inovatie-Comunicare-Universitara" – EICU – editia a treia, organizata de Universitatea de Nord Baia Mare, Afyon Kocatepe University Turkey, Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare, Corpul Expertilor Contabili si Contabili Autorizati din Romania – CECCAR Filiala Maramures si Filiala judeteana a Uniunii Generale a Industriasilor din Romania.

Joi, 8 iunie, orele 14:00-16:00, in sala de conferinte a Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu" va avea loc lansarea cartii "Convorbiri cu elite", semnata de jurnalista Anca Goja ("Graiul Maramuresului"). Aceasta carte de interviuri este un dar oferit din suflet de catre autoare pentru toti cei care i-au fost si ii sunt alaturi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.