VIDEO | Lămuriri de la Spitalul Județean

În urma unor informații apărute în spațiul public cu privire la faptul că Spitalul Județean de Urgență Baia Mare ar fi în carantină sau că ar exista secții medicale închise din cauza unor focare de COVID-19, conducerea unității medicale a venit cu unele precizări.

Nu e nicio secție închisă total în Spital Județean de Urgență și nu a fost nicio secție închisă în aceste luni de pandemie – au transmis reprezentanții unității medicale.

Dacă media cadrelor medicale și sanitare infectate cu noul coronavirus este de aproximativ 10% la nivel național, în cele 9 luni de la debutul pandemiei, rata de îmbolnăvire la nivelul instituției sanitare băimărene se menține sub 4%.  Spitalul Județean de Urgență  nu este spital COVID sau spital suport, însă orice pacient care prezintă suspiciune de COVID-19 este internat și investigat până la confirmarea sau infirmarea rezultatului pozitiv. Dacă pacientul este pozitiv, acesta este transferat (în limita locurilor libere existente la Spitalul de Pneumoftiziologie – desemnat spital suport sau către Spitalul  de Boli Infecțioase și Psihiatrie  – care este spital COVID) pentru tratament de specialitate. În situația în care testul este negativ, pacientul este trimis către secția din cadrul Spitalului Județean de Urgență care a decis internarea bolnavului, în vederea continuării investigațiilor. În cazul în care testul pacientului este negativ, însă acesta prezintă infecții respiratorii, febră și alte simptome specifice COVID-19, personalul din Spitalul Județean continuă investigațiile radiologice și, până la efectuarea unui nou test, acolo unde situația o impune, pacientul este menținut și tratat ca suspect COVID, în cadrul unității medicale.

Reprezentanții conducerii Spitalului Județean de Urgență au declarat că nu neagă existența îmbolnăvirilor în rândul personalului medical, sanitar sau auxiliar, însă doar o parte dintre cazuri au fost înregistrate în cadrul spitalului. Potrivit acestora au fost situații în care medici, asistente, infirmieri sau brancardieri au venit la muncă din concediu sau după zile libere și au constatat că s-au infectat cu noul coronavirus din comunitate, fiind contacții direcți ai unor persoane confirmate pozitiv.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.