La Zilele Comunei Cicârlău, Mircea Man a acordat o diplomă aniversară Parohiei Ortodoxe “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – la 100 de ani de la sfinţire

La Zilele Comunei Cicârlău, Mircea Man a acordat o diplomă aniversară Parohiei Ortodoxe “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – la 100 de ani de la sfinţire
Un eveniment de mare însemnătate a avut loc la Cicârlău, sâmbătă şi duminică (9-10 iulie). Zilele comunei, în organizarea Primăriei şi Consiliului Local al comunei Cicârlău, primar Vasile Zete, au oferit momente de mare bucurie şi împlinire atât locuitorilor de aici, cât şi invitaţilor de seamă care au participat la manifestările organizate, respectiv autorităţi naţionale, judeţene şi locale, demnitari, directori de instituţii, primari din mai multe localităţi, preoţi şi consilieri eparhiali. 
Aşa cum se cuvine şi cum este firesc, manifestările au început la biserică, Parohia Ortodoxă “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Cicârlău (preot paroh Sebastian Bob) împlinind 100 de ani de la sfinţire. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a acordat o diplomă aniversară acestui sfânt lăcaş de cult
„Este un lucru firesc ca Biserica să reprezinte instituţia spre care să ne îndreptăm mai întâi gândurile şi faptele, indiferent de moment. Sunt onorat să particip azi aici într-un asemenea moment important pentru comunitatea din Cicârlău. De aceea, felicit autorităţilor, slujitorii acestui sfânt locaş şi pe toţi credincioşii, şi vă asigur de tot sprijinul meu şi pe mai departe. Spun cu convingere că în Maramureş credinţa e la ea acasă, maramureşenii fiind mereu cu faţa către Dumnezeu”, a spus Mircea Man.
Sală de sport ultramodernă, realizată prin grija ministrului Elena Udrea
După deschiderea oficială a evenimentului şi lansarea Ansamblului coral şi de dansuri „Strugurel”, a urmat un alt moment marcant, mult aşteptat de localnici – Inaugurarea ultramodernei săli de sport. Este cel mai mare obiectiv social din comună, şi al treilea ca importanţă, după biserică şi şcoală. A fost realizat în cadrul Programului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin grija ministrului Elena Udrea, promovarea proiectului făcându-se prin eforturile primarului Vasile Zete şi a preşedintelui CJ, Mircea Man. „Este o mare realizare, ceea s-a făcut aici. De această sală de sport vor beneficia peste o mie de elevi şi tineri din comună, şi nu numai. Sala de sport va fi de acum vectorul principal de promovare a sportului în comună, după ce sportivi renumiţi din Cicârlău au contribuit intens la acest lucru. Şi mă refer aici la familia de handbalişti care a obţinut rezultate deosebite – Alexandru Stamate”, a subliniat Mircea Man.
Standuri de gătit gulyaş şi degustare de vinuri
Cei mai pricepuţi bucătari, folosindu-se de propriile reţete, s-au întrecut în prepararea gulyaşului la ciaun, ca la mama acasă. Invitaţii au trecut pe rând pe la fiecare în parte pentru a gusta din sortimenele pregătire. Şi cum după un guyaş bun, fierbinte, numai bine merge un vin de calitate, s-a trecut la inaugurarea locului de amplasare a unei prese de struguri din anul 1828 şi degustarea unor sortimente de vinuri de Recaş şi Cicârlău. Momentul a fost prezentat de către directorul general al Cramelor Recaş – Gheorghe Iova.
De precizat că manifestările au cuprins şi festivităţi de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al Comunei Cicîrlău unor personalităţi, premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, precum şi acordarea unor diplome de excelenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.