Apă potabilă la Budeşti

Apă potabilă la Budeşti
In perioada imediat urmatoare aproximativ 3000 de budesteni vor beneficia de apa potabila. In acest moment se lucrează intens la aducţiunea de apă, iar localnicii sunt nerăbdători să beneficieze de acest confort. Investiţia prevede alimentarea cu apă pe toată raza comunei, inclusiv în localitatea Sârbi şi este derulată prin Ministerul Mediului. 
Valoarea proiectului se ridică la aproximativ  2 milioane euro şi este finanţat 85% de către Minister, iar restul reprezintă cofinanţarea locală. Deoarece aprovizionarea cu apă a comunei este problematică vara, proiectul a fost depus de autorităţi  în urmă cu câţiva ani, dar a fost aprobat numai în octombrie 2009. Lucrările au demarat în 2010 şi s-au oprit o vreme din cauza lipsei banilor. Actualmente conducata de apă a fost introdusă pe aproximativ 25% din suprafaţă prevăzută în proiect. „Se lucrează intens la reţeaua de distribuţie, concomitent cu lucrările de reabilitare a drumului Baia Sprie-Bârsana. Ultima solicitare de plată este de 2,6 miliarde lei vechi. Vor beneficia de aceste lucrări  atat localnicii cat  şi agenţii economici din comună”, declara primarul Liviu Tămaş. 
In localitate există o reţea veche de alimentare cu apă, realizată în urmă cu aproximativ 32 de ani. Aceasta acoperă însă doar 25-30% din gospodăriile comunei. Restul populaţiei se aprovizionează cu apă din fântâni. Pentru animale oamenii duc apa din văi şi râuri. Localnicii sunt nevoiţi să care găleţile pline de la distanţe semnificative, deoarece în miezul verii multe dintre fântâni seacă. Problemele cauzate de lipsa apei la Budeşti ingreuneaza mult viata localnicilor. Prin realizarea acestei investiţii sătenii, dar si turistii prezenti si in acest an in numar mare vor avea numai de câştigat, declara primarul Liviu Tamas.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.