La Universitatea Babeș Bolyai din Sighet s-a lansat proiectul ”Ghidaj turistic experiențial, un alt mod de a descoperi un teritoriu”

La Universitatea Babeș Bolyai din Sighet s-a lansat proiectul ”Ghidaj turistic experiențial , un alt mod de a descoperi un teritoriu”, proiect finanțat de Agenția Universitară a Francofoniei, Direcția Europa Centrală și Orientală, în cadrul Direcției Formateco. Prin acest proiect se dorește ca studenții Universității Babeș Bolyai să dobândească competențe operaționale în domeniul turismului experiențial, dar și crearea unei atitudini pozitive față de patrimoniul local

În cadrul proiectului sunt mai mulți parteneri, Agenția Universitară a Francofoniei, Direcția Europa Centrală și Orientală, Facultatea de Geografie a Universității Babeș Bolyai, Extensia Sighet, Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței.

”Prin acest proiect urmărim ca studenții noștri să dobândească competențe operaționale în domeniul turismului experiențial, în special pentru turiștii francofoni., dar ne dorim deasemnea să creăm o atitudine pozitivă față de patrimoniul local”, spune dr. Mihai Hotea, lector la Universitatea Babeș Bolyai din Sighet, coordonatorul proiectului.

În cadrul proiectului se vor organiza diverse activități, cursuri interactive, susținute de profesori de la Universitatea Babeș Bolyai, în cadrul universității, dar și la Muzeul Maramureșan din Sighet.

”Proiectul nostru a plecat de la ideea că turismul experiențial este în vogă la ora actuală în Europa, mai este numit și turism creativ, implică învățarea unei competențe legate de cunoșterea și învățarea unor practici legate de cultura unui popor sau a unei comunități locale. Turiștii creativi sunt implicați activ în diverse ateliere sau experiențe formatoare  inspirate din cultura destinațiilor lor de vacanță”, explică Mihai Hotea.

Rezultatele acestui proiect se vor cuantifica pe parcurs, dar și la final în funcție de cunștințele și informațiile asimilate de studenți, iar la final, studenții care vor lucra cu asiduitate, vor dobândi și un certificat de la Agenția Universitară a Francofoniei. În cadrul proiectului sunt implicați un număr de 16 studenți, care au studiat limba franceză în timpul facultății. La evenimentul de lansare a proiectului au luat parte profesori din conducerea Universității Babeș Bolyai, parteneri și studenți. Acest proiect se numără printre cele nouă proiecte declarate câștigătoare de Agenția Universitară a Francofoniei, fiind primul proiect de acest gen câștigat până acum de Universitatea Babeș Bolyai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.