La școală cu bicicleta

Proiectul School Bike a ajuns la a treia etapă, una practică. În primele două zile ale acestei săptămâni, 30 de elevi de la două școli din Baia Mare, ”I.L. Caragiale” și ”Victor Babeș”, și-au luat bicicleta pentru a merge la școală. Elevii au fost însoțiți de reprezentanți ai Asociației Internațional School of Transylvania și polițiști de la Biroul Rutier pentru ca deplasarea lor să se desfășoare în siguranță, asta în condițiile în care orașul nu are multe piste pentru biciclete.

”Deplasarea elevilor cu mijloace alternative de transport spre școală și dintre școală este scopul proiectului School Bike. Proiectul promovează totodată un stil de viață sănătos prin invitație la mișcare, protejarea mediului prin folosirea unor mijloace de transport nepoluante și creșterea încrederii tinerilor în ei înșiși prin asumarea de responsabilități” – arată reprezentanții IPJ Maramureș.

Au urmat alte două zile în care elevii altor două școli, ”Lucian Blaga” și Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, s-au dus la cursuri pe biciclete

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.