VIDEO | La nivelul județului Maramureș funcționează cinci abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor și a iezilor

Dacă până la sărbătorile pascale sărbătorite de creștinii ortodocși mai e timp de pregătiri, până la Paștele Catolic, mai sunt doar câteva zile. Pentru cei la care nu va lipsi mielul din meniul mesei de Paște, sunt puse la dispoziție cinci abatoare autorizate de sacrificare a animalelor. O altă opțiune ar fi achiziționarea animalului, direct din gospodăria proprietarului.

La nivelul județului Maramureș funcționează un număr de cinci abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor și a iezilor. Acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a asigura numărul de animale sacrificate, respectiv consumul de carne ce va avea loc în perioada sărbătorilor pascale, spun reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Maramureș.

Bineînțeles, primăriile din orașele mari, dacă vor dori să amenajeze puncte de sacrificare temporară vor putea face solicitări în acest sens, către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș,dar, având în vedere restricțiile care se impun în ceea ce privește circulația și comercializarea animalelor , din cauza pestei porcine africane, încă avem un număr de 17 focare active în Maramureș, este puțin probabil că ele vor putea îndeplini condițiile astfel încât să fie permisă comercializarea și sacrificarea în acele puncte de sacrificare temporară”, precizează dr. Marius Sirdonius Sima, purtător de cuvânt DSVSA Maramureș.

Animalele pot fi achiziționate și direct de la gopodăria proprietarului.

”Populația poate să achiziționeze mieii sau iezii direct de la gospodăriile care cresc astfel de animale și să le sacrifice în gospodăria proprie”, spune Marius Sima.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.