Județul Maramureș, printre destinațiile românești promovate la Salonul Mondial de Turism la Paris

În perioada 𝟏𝟔 – 𝟏𝟗 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, județul Maramureș a fost reprezentat în cadrul Salonului Mondial de Turism – MAP (Le Monde à Paris). Acest eveniment se adaugă seriei de manifestări internaţionale de profil, la care judeţul Maramureş a participat la invitaţia Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

De această dată, pavilionul României a reunit 19 parteneri din întreaga ţară, astfel că oferta turistică prezentată în cadrul evenimentului a fost cu adevărat de variată. Printre reprezentanţii 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐢 𝐓𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 în cadrul manifestării expoziţionale s-a regăsit şi Tudoriţa Lungu, secretar de stat, care şi-a manifestat aprecierea faţă de felul în care destinaţiile prezente şi-au unit eforturile de promovare.

Delegația județului Maramureş la Salonul Mondial de Turism de la Paris a fost constituită din reprezentanți ai 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș (𝐎𝐌𝐃 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬) și ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”.

Vizitatorii standului au manifestat un interes real faţă de potenţialul turistic al judeţulului Maramureş, fiind dornici să afle mai multe în special despre obiectivele UNESCO, cultura tradiţională şi oferta de turism activ. De departe însă, cele mai apreciate momente în cadrul evenimentului au fost reprezentaţiile artistice susţinute de Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” şi de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din Constanța, prin care s-au promovat şi valorificat creaţia folclorică autentică şi identitatea culturală specifică celor două regiuni.

Pavilionul naţional a fost vizitat şi de către Liviu Rogojinariu, reprezentant al Ambasadei României în Republica Franceză, cu care s-au purtat discuții constructive privind îmbunătăţirea reprezentării destinaţiilor româneşti în cadrul târgurilor internaţionale. Prezenţa Maramureşului la cel mai important târg internaţional de profil din Franţa a constituit o oportunitate deosebită de promovare a judeţului nostru, pe o piaţă cu extrem de mult potenţial în ceea ce priveşte turismul de incoming.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.