Joi, 26 septembrie a debutat cea de-a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie la Sighetu Marmație

 Astăzi a debutat cea de-a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie la Sighetu Marmației.  Centrul Cultural va gazdui timp de două zile întâlniri cu poeți, cadre didactice, tineri pasionați de lectură, reprezentanți ai cercurilor literare. Din program nu vor lipsi momentele poetice, lansări de carte, dar și piesa de teatru ”Janka”.

BETA: Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Poezie de la Sighet a debutat cu vernisajul expoziției de artă fotografică a Societății Artistice ”Tibiscus”, din Serbia. Pentru momentul de debut al festivalului au colaborat Centrul Cultural alături de reprezentanții catedrelor de limba și literatura română, dar și membrii ai cercurilor literare ale elevilor de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”și Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”. Daniel Bozga a venit cu o carte nouă la festival ”Perdele de frig”, iar scriitori din Serbia au pregătiti pentru prima zi a festivalului un moment liric. În această seara, iubitorii de teatru sunt invitați să vizioneze piesa ”Janka”, după un text de Oscar Speace, de la ora 18:30.

Pentru cea de-a doua zi a festivalului sunt anunțate prezentări și lansări de carte, recitalul poeților laureați și o deplasare la Desești, pentru ”Serile de poezie Nichita Stănescu”.

Cea de-a treia zi se va consuma la Complexul ”Grădina Morii”, acolo unde ”Glasul poeților”se va face auzit în cadrul unei șezători literare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.