JO 2012: Patzaichin şi-a lansat în Victoria Park cartea de benzi desenate ”Mila 23” (Corespondenţă Agerpres)

JO 2012: Patzaichin şi-a lansat în Victoria Park cartea de benzi desenate ”Mila 23” (Corespondenţă Agerpres)

 Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic la canoe, a oferit cărţi cu benzi animate, inspirate din primii săi paşi către sport, autografe şi a făcut fotografii cu copiii aflaţi sâmbătă în Victoria Park din Londra, într-un spaţiu special amenajat cu locuri de distracţie şi ecrane video uriaşe, cu transmisii în direct de la întrecerile olimpice, pentru familiile care nu s-au putut deplasa la arenele sportive de la Londra.

Institutul Cultural Român din Londra a amenajat un loc de joacă, un puzzle uriaş din cuburi rotative cu ajutorul cărora se puteau construi 6 imagini ale marilor noştri campioni Nadia Comăneci, Lia Manoliu, Iolanda Balaş-Soter şi Ivan Patzaichin. 

Inegalabilul nostru campion a venit de două zile la Londra şi sâmbătă a împărţit în parc cărţi cu benzi animate (Mila 23) în limba engleză şi română, al căror erou este, şi în care descrie primii săi paşi din legendara sa carieră sportivă. 

”E o surpriză făcută de Institutul Cultural Român din Londra şi de aceea am venit aici, ca să lansăm această carte. E un parc unde vin foarte mulţi copii, iar această carte lor le este adresată. Sper să citească această carte şi aşa pot începe să viseze. Povestea din carte este a unui băieţel care pleacă din Deltă, dintr-un sat de pescari şi ajunge să câştige medalii olimpice. Îmi aduce aminte de copilăria mea şi cred că orice copil încearcă să viseze, iar dacă citeşte această carte poate păşi pe urmele unui copil dintr-un sătuc uitat de lume şi să ajungă unde am ajuns eu. Sunt pentru a 11-a oară la Jocurile Olimpice, prin această carte, pe care am legat-o special de Jocurile Olimpice, pentru că toată cariera mea este legată de olimpiadă. E o carte gândită să fie distribuită pe plan internaţional, ne dorim să facem cât mai multe lucruri frumoase”, a declarat Patzaichin. 
 
Această carte continuă seria de proiecte lansate de legendarul canoist, cu 9 titluri mondiale în palmares, pentru susţinerea comunităţii din Delta Dunării. ”Încerc să fac ceva pentru cei din Deltă, mă simţeam dator faţă de ei. De acolo a plecat proiectul nostru, ideea de a construi o bicicletă a apelor, pe care l-am lansat anul trecut în aprilie, iar acum după un an şi câteva luni eu zic că am realizat câteva lucruri superbe şi cu această carte cu care am ajuns la Londra, în timpul JO, mă simt ca şi un participant la a 11-a mea ediţie de Olimpiadă. Canotca este expusă de câteva luni la ICR, ea va rămâne aici pentru că la anul suntem invitaţie la Festivalul bărcilor de pe Tamisa. Am o echipă în jurul meu, puternică, de profesionişti, care are o contribuţie în proiectele noastre, dar aşteptăm în continuare şi alţi parteneri care să vină alături de noi”, a mai spus Patzaichin. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.