Jandarmii au făcut o demonstraţie de salvare a persoanelor în zone montane, greu accesibile

Jandarmii au făcut o demonstraţie de salvare a persoanelor în zone montane, greu accesibile

În cadrul activităţilor desfăşurate la Şuior, sâmbătă şi duminică, în Tabăra de pregătire comună în domeniul montan „Munţii Gutâi – Maramureş 2011”,  a avut loc un exerciţiu demonstrativ de salvare-recuperare a unor persoane blocate în telescaun.
Tabăra reprezintă o etapă superioară de pregătire comună Jandarmerie-Salvamont, pentru cooperarea coordonată a echipelor mixte în intervenţia profesională în scopul salvării persoanelor aflate în dificultate în zonele muntoase. Pe Creasta Cocoşului, s-a desfăşurat un exerciţiu de salvare-recuperare a unei persoane accidentate într-o zonă montană greu accesibilă, cu utilizarea unor tehnici moderne de evacuare şi transport, folosindu-se dispozitive speciale adaptate acestui gen de intervenţie.
Un echipaj format din patru jandarmi cu două ATV-uri din dotarea structurilor montane, deşi se aflau în pregătire, au intervenit vineri 29 aprilie, în zona Tăul Morărenilor pentru limitarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie care s-a extins datorită vântului, în zona împădurită cu molid. În cooperare cu colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a reuşit evitarea propagării incendiului care ar fi putut produce importante pagube.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.