Iurie Darie este în comă, ventilat mecanic

Iurie Darie este în comă, ventilat mecanic
Starea de sănătate a lui Iurie Darie este foarte gravă, actorul nu a răspuns la stimul, este în comă indusă, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale.
Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde actorul Iurie Darie este internat de sâmbătă, urmau să îl detubeze, luni, pentru a vedea dacă poate să respire singur, în condiţiile în care starea acestuia se ameliorase uşor. Intervenţia pentru detubare nu a avut loc încă, au precizat sursele citate
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitală, Florian Bica, declarase, luni dimineaţă, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, este conştient, dar prognosticul rămâne rezervat.
"Starea pacientului este uşor ameliorată faţă de ziua de ieri, a început să deschidă ochii, este conştient, intubat, se încearcă luni detubarea.Prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate", a spus medicul Florian Bica.
El a fost transferat, sâmbătă seară, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declara că starea actorului este gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un drenexterior pentru eliminarea lichidului de la creier.
Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost internat din 10 mai până în 31 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală. În 21 mai a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.