VIDEO | IUNIE 2021: Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool

Nu există o „limită de siguranță”  în ceea ce privește  consumul de băuturi alcoolice. Riscul de deteriorare a sănătății crește odată cu fiecare băutură alcoolică consumată. Direcţia de Sănătate Publică a județului Maramureș, desfășoară pe toată perioada lunii iunie  campania de informare-educare-conștientizare Consumul de băuturi alcoolice îți afectează sănătatea! Nu merită să riști! Informează-te!

Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool are scopul de a informa populația generală despre efectele consumului de alcool, pentru a contribui la formarea unor valori și atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos și la stimularea schimbărilor pozitive în comportamentul legat de alcool.

”În România, 80% din bărbați și 55% din femei sunt consumatori de alcool iar 67% din bărbați și 31% din femei au un consum excesiv. În anul 2017, nivelul mortalității datorate alcoolului a fost de 44,33 decese la 100.000 de locuitori în rândul populației de 15-49 ani, de 308 decese la 100.000 locuitori la grupa de vârstă 50-59 ani și de 793 decese la 100.000 la populația de peste 70 ani. Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de Institutul Național de Sănătate Publică.  În contextul pandemiei de COVID-19, țările lumii trebuie să ia măsuri decisive pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2. În aceste circumstanțe critice, este esențial ca toți oamenii să fie informați cu privire la alte riscuri și pericole pentru sănătate, astfel încât să poată rămâne în siguranță și sănătoși.Consumul de băuturi  alcoolice nu  protejează în niciun caz de COVID-19 și nici  de infecția  cu virusul SARS-CoV-2”, informează Direcția de Sănătate Publică a județului Maramureș.

Consumul de alcool este a treia cauză de boală și moarte prematură pentru populația generală, fiind responsabil la nivel mondial pentru mai mult de 200 de boli, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

sursa foto: gorjeanul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.