Iulia Timoşenko, examinată de doi medici germani

Iulia Timoşenko, examinată de doi medici germani
Doi medici germani s-au întâlnit vineri cu opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, fost prim-ministru, actualmente aflată în detenţie, a indicat sâmbătă pentru AFP clinica universitară berlineză Charite, unde lucrează cei doi medici.
Însoţiţi de un reprezentant al guvernului german, directorul clinicii universitare berlineze Charite, Karl Max Einhaupl, şi responsabilul serviciul de ortopedie al clinicii, Norbert Haas, s-au deplasat la spitalul public din Harkov, propus de guvernul ucrainean pentru a-i acorda îngrijiri medicale dnei Timoşenko. 
‘Această vizită are ca obiectiv să verifice dacă dna Timoşenko poate fi îngrijită în spitalul pulic din Harkov’, a declarat purtătoarea de cuvânt a clinicii Charite. ‘Zilele următoare, clinica Charite va publica un raport privind această vizită’, după evaluarea tuturor datelor, a precizat ea. 
După luni de polemici, parchetul general şi-a dat acordul la începutul lunii aprilie pentru ca Iulia Timoşenko să fie îngrijită într-un spital ucrainean în afara închisorii. 
Timoşenko a dorit, la rândul ei, ca medicii germani care au examinat-o în închisoare să verifice conformitatea spitalului ucrainean cu programul de tratament pe care ei l-au elaborat, în condiţiile în care medicina publică în fosta republică sovietică este într-o stare dezastruoasă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.