ITPF Sighetu Marmației a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători în sezonul estival

Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, sens în care ITPF Sighetu Marmației a dispus toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent.

Încă de la începutul sezonului estival, conducerea ITPF Sighetu Marmației a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontiereiîn limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

În perioada 01 iunie – 20 august 2021, au trecut frontiera aproximativ 1,5 milioane de persoane şi peste 450.000 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, în perioada mai sus menționată în acest an, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Petea din județul Satu Mare, de la frontiera cu Ungaria,  cu un trafic de peste 530.000 de persoane. Totodată, la frontiera cu Ucraina cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Siret din județul Suceava (424.000 de persoane).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.