ITALIA: Salvini, urcat într-un buldozer, a dat personal startul demolării vilei unui clan mafiot

ITALIA: Salvini, urcat într-un buldozer, a dat personal startul demolării vilei unui clan mafiot

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a început luni personal demolarea unei vile de lux construite la Roma de cel mai notoriu clan mafiot din capitală, relatează agenţia Reuters.

Purtând pe cap o cască albă de protecţie, şeful partidului Liga s-a urcat într-un buldozer şi a demolat o bucată din acoperişul vilei, operaţiunea de demolare fiind continuată de armată.
Terenul pe care se află imobilul va fi transformat într-un teren de joacă pentru copii, a promis Salvini.
Săptămâna trecută au fost confiscate alte opt vile aparţinând clanului mafiot Casamonica.
Adresându-se zecilor de reporteri prezenţi şi în faţa camerelor de televiziune, Salvini a promis că îi va vâna pe infractori ”cartier cu cartier, stradă cu stradă, vilă cu vilă şi magazin cu magazin”.
În luna iulie, 33 de membri ai clanului Casamonica – implicat în cămătărie, extorsiune şi trafic de droguri – au fost arestaţi în timpul unor razii pe proprietăţi imobiliare luxoase, cu oglinzi aurite, sculpturi în marmură reprezentând animale, sau mobilă extravagantă.
De la preluarea mandatului în iunie, Matteo Salvini a promis o linie dură împotriva crimei organizate şi imigraţiei ilegale, după ce ani de zile a cerut demolarea taberelor de romi.
Supranumit ”Căpitanul” de susţinătorii săi, Matteo Salvini a postat pe Twitter o înregistrare video care îl arată la manşa buldozerului, sub titlul: ”Căpitanul acţionează buldozerul!”. AGERPRES/(AS – autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.