Italia/croazieră: 20 de turişti români printre pasageri

Italia/croazieră: 20 de turişti români printre pasageri
Douăzeci de turişti români se aflau printre pasagerii vasul italian de croazieră Concordia, eşuat vineri seară lângă Insula Giglio din Toscana, potrivit anunţului făcut de compania Costa Crociere.
Compania a comunicat sâmbătă naţionalitatea turiştilor de la bordul vasului eşuat. Din cei 3.216 de pasageri, 989 sunt italieni, 569 germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croaţi, 108 ruşi, 74 austrieci, 60 elveţieni, 46 brazilieni şi 46 japonezi. Pe navă se mai aflau şi olandezi, ucrainieni, sud-coreeni, britanici, australieni, canadieni, etc. precum şi 20 de români. 
Potrivit datelor furnizate de armatorul vasului, mai lipsesc de la apel încă 70 de persoane, care ar putea să se fi refugiat pe Insula Giorgio, a declarat prefectul din Grosseto, Giuseppe Linari. Din cei 4.234 de pasageri şi membri ai echipajului, din care 52 de copiii cu vârsta de până la şase ani, ‘am regăsit pe moment 4.165, ceea ce înseamnă o diferenţă de aproape 70 de persoane, dar facem cercetări, practic din uşă în uşă, pe Insula Giglio’, a precizat Linari. 
Referindu-se la cauzele încă neelucidate ale naufragiului şi mai ales la prezenţa navei atât de aproape de coastă, un comandant al unui vas comercial, Giancarlo Fanni, a afirmat că sunt mai multe cauze posibile: o defecţiune a echipamentelor electronice, a cârmei sau o eroare umană. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.