Baia Mare: prof. Cristian Pîrvulescu – "Maramureşul se vede puţin la centru şi doar în momentul în care sunt alegeri"

Baia Mare: prof. Cristian Pîrvulescu – "Maramureşul se vede puţin la centru şi doar în momentul în care sunt alegeri"

Cristian Pîrvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, le-a vorbit astăzi băimărenilor despre virtuţiile şi limitele indignării în politică. Prezenţa profesorului Cristian Pîrvulescu face parte dintr-o suită de manifestări pe care Partidul Naţional Liberal Baia Mare le organizează la nivel de municipiu.

"Scopul acestor acţiuni constă în invitarea unor personalităţi de marcă ale vieţii publice economico-sociale din România, având ca obiectiv o mai bună cunoaştere a domeniilor în care aceştia sunt specialişti, o mai bună comunicare cu cetăţenii Băii Mari în ideea de a le aduce la cunoştinţă problemele în care ei sunt specializaţi. Credem că prin invitarea prof. Pîrvulescu, a lui Varujan Vosganian, a fostului ministru Teodor Meleşcanu, mulţi dintre băimăreni au reuşit să-şi clarifice, prin explicaţiile primite de la aceştia, multe dintre problemele şi întrebările la care nu găseau răspunsuri”, a declarat Radu Micle, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

La Centrul Millennium I din municipiul Baia Mare, CRISTIAN PÎRVULESCU – conf.univ.dr. la Facultatea de Ştiinţe Politice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, politolog şi fin observator al vieţii politice româneşti, a susţinut astăzi o conferinţă pe tema: ,,Criza economică şi mecanica electorală”. Pledoaria despre virtuţile şi limitele indignării a pornit de la mişcarea indignaţilor din Puerta del Sol din mai 2011, care nu cereau numai mai multă democraţie ci şi schimbarea sistemului electoral în Spania. “Voi face o prezentare scurtă a riscurilor pe care le reprezintă sistemele majoritare după care vom discuta despre ce e de făcut în momentul de faţă în plină criză economică din care nu se vede nicio ieşire şi cum pot reacţiona oamenii obişnuiţi, cum îşi pot face auzită vocea mai ales în condiţiile în care politicienii sunt din ce în ce mai surzi, din ce în ce mai preocupaţi de probeleme tehnice şi nu de probeleme sociale.”, a declarat prof. Cristian Pîrvulescu.

Întrebat cum se vede politica din Maramureş la Bucureşti, Pîrvulescu a precizat că Maramureşul este un judeţ politic echilibrat doar că “se vede foarte puţin şi doar în momentul în care sunt alegeri”.  “În general, Bucureştiul este concentrat pe propriile sale probleme. Tocmai de aceea eu sunt unul care prefer vizitele în ţară pentru a lua pulsul societăţii. În aceste contacte îţi permiţi să înţelegi mai bine ce se întâmplă şi ce aşteaptă. Maramureşul este echilibrat din punct de vedere politic în sensul în care partidele politice, cele trei principale formaţiuni politice, cele două din USL şi PDL-ul nu sunt la distanţă foarte mare în ceea ce priveşte reprezentarea şi au diferite poziţii importante: primar de Baia Mare PNL, preşedintele Consiliului Judeţean PDL. Lucrurile astea vorbesc ceva despre un anume tip de cultură politică, de valori de atitudine ale maramureşenilor, care îi deosebesc de alţi români. Ardealul este pedelist, Moldova este foarte pesedistă, sunt oraşe care se orietează spre PNL, Maramureşul încearcă să găsească echilibru”, a precizat Cristian Pîrvulescu.

Partidul Naţional Liberal Baia Mare va continua seria organizării acestui tip de acţiuni, prin invitarea în Baia Mare a unor personalităţi marcante ale societăţii româneşti.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.