Italia: Carabinierii din Ravenna au descoperit o organizaţie de români acuzată de trafic de persoane

Italia: Carabinierii din Ravenna au descoperit o organizaţie de români acuzată de trafic de persoane

Carabinierii din Ravenna, regiunea Emilia Romagna/nord/, în cursul unei operaţiuni care s-a desfăşurat joi şi vineri, au descoperit, denunţat şi arestat o asociaţie criminală compusă în întregime din români, care exploata persoane cu handicap fizic, pe care le obliga să cerşească, informează sâmbătă cotidianul Il Corriere della Sera din Milano.

În urma unei anchete începute în februarie 2011, carabinierii din Ravenna, în colaborare cu Direcţia antimafia din Bologna şi cu poliţia română, au arestat vineri doi cetăţeni români, Aneta Adam, 32 de ani, menajeră, şi Emanuel Bogdan, 31 de ani, şomer, şefii organizaţiei, domiciliaţi la Russi, în provincia Ravenna, sub acuzaţia de trafic cu persoane. Alţi opt români sunt cercetaţi în libertate: Nelu Adam, 38 de ani, Ioana Adela Calderaş, 23 de ani, Paris Lupu, 43 de ani, Geta Adam, 40 de ani, Sorin Petru Hanţu, 35 de ani, Claudia Călin, 30 de ani, Ovidiu Ioan Cîrpaci, 34 de ani şi Cosmin Cristian Cioşa, 31 de ani.

Victimele, peste 28 de tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, erau alese în orfelinatele din România, aduse în Italia cu promisiunea unei vieţi mai bună, pe la graniţa din Trieste/nord/, şi exploatate pentru cerşetorie în provinciile Ravenna, Ferrara şi Rovigo, din nordul Italiei. Fiecare cerşetor câştiga între zece şi 80 de euro pe zi, dar primea numai doi euro pe zi, pentru a-şi cumpăra un măr sau o cutie cu conserve. Victimele erau exploatate şi ca mimi pentru spectacole organizate în faţa magazinelor şi în pieţele din nordul Italiei, primul caz de acest gen descoperit până acum în Italia, au declarat surse de la poliţia din Ravenna.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.