Grădină zoologică vandalizată în Australia: nouă păsări omorâte şi 60 de animale eliberate

Grădină zoologică vandalizată în Australia: nouă păsări omorâte şi 60 de animale eliberate

O grădină zoologică din Australia a fost atacată de vandali care au ucis nouă păsări şi au deschis cuştile a numeroase animale, dintre care circa 60 se află încă în libertate, relatează sâmbătă AFP.

Cinci dihori marsupiali cu coada tarcată, o felină carnivoră australiană, şi trei papagali din specii ameninţate se numără printre animalele scăpate de la Grădina Zoologică din Tasmania, specializată în protecţia speciilor pe cale de dispariţie. Vineri dimineaţă când a deschis grădina zoologică, directorul Dick Warren a găsit nouă păsări ucise, cu capetele zdrobite sau smulse, şi ‘cuşcă după cuşcă deschise, păsări şi animale scăpate’, a declarat el pentru postul de televiziune ABC.

‘Am pierdut o bună parte din programul nostru de creştere a unor exemplare din specii pe cale de dispariţie’, a adăugat el, exprimându-şi totuşi satisfacţia că vandalii, care au folosit fierăstraie electrice furate din Zoo, nu au avut timp să taie cuştile diavolilor tasmanieni. Această specie este acum cu desăvârşire stinsă în natură, fiind decimată de o epidemie. ‘Dacă diavolii tasmanieni ar fi fost eliberaţi cum s-a întâmplat cu păsările, asta i-ar fi condamnat la moarte, întrucât probabil ar fi contractat maladia’, susţine Dick Warren.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.