ISU MARAMUREȘ: Săptămâna Protecției Civile

În fiecare an, pe data de 28 februarie, în România se sărbătorește Ziua Protecției Civile. Cu această ocazie, la nivel național, în intervalul 26.02-04.03.se desfășoară Săptămâna Protecției Civile.

În județul Maramureș, pompierii vor organiza o serie de activități de informare preventivă, menite să dezvolte comportamentul preventiv în rândul tuturor categoriilor de public.

Pe pompierii maramureșeni îi veți găsi găsiți zilnic, în perioada 27 februarie-3 martie, în centrele comerciale , din municipiul Baia Mare, unde au stabilite puncte de informare preventivă a populației și unde se vor defășura și acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor. Cu această ocazie, pe lângă materiale de informare preventivă, cetățenii și tinerii se vor putea informa despre ce presupune meseria de pompier sau ce înseamnă să fii voluntar ISU, în cadrul programului ” Salvator din pasiune”.

Totodată, la nivelul subunităților de intervenție din județ se va organiza ”Ziua porților deschise”, în intervalul 26.02-03.03, între orele 10:00-14:00.

Prin intermediul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, de la nivelul unităților administrativ teritoriale, se vor desfășura activități de informare preventivă la gospodăriile cetățenești, iar personalul clerical va fi încurajat să desfășoare activități de informare preventivă în unitățile de cult, duminică, după încheierea slujbelor religioase.

În cadrul ”Săptămânii Protecției Civile” se va organiza și exercițiul de alarmare publică ” Miercurea Sirenelor”, în data de 28 februarie, ora 10:00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.