IPJ Maramureş marchează Ziua Copilului prin mai multe activităţi cu caracter preventiv, dedicate copiilor şi părinţilor

IPJ Maramureş marchează Ziua Copilului prin mai multe activităţi cu caracter preventiv, dedicate copiilor şi părinţilor

Ziua de 1 Iunie este marcată la nivelul IPJ Maramureş prin mai multe activităţi cu caracter preventiv, dedicate copiilor şi părinţilor.
La Şcoala nr. 13 din Firiza, elevii claselor V-VIII au participat la activităţi interactive. Poliţiştii au transmis elevilor recomandări pe linie de educaţie rutieră, riscurile nerespectării regulilor de circulaţie recomandări privind circulaţia cu bicicletele, role şi mopede, recomandări pentru prevenirea comiterii faptelor antisocialei şi a victimizării minorilor.
      Nici preşcolarii nu au fost uitaţi, cu această ocazie, micuţii putând să vadă cum arată o maşină de poliţie, în realitate.Serviciul rutier a prevăzut câteva lecţii deschise de circulaţie, dedicate copiilor şi cadrelor didactice de la diverse şcoli din judeţ. Amintim aici şi o activitate pe ordinea de zi a Biroului poliţiei rutiere Baia Mare. Doi agenţi de circulaţie vor fi astăzi împreună cu copiii de la fundaţia „Sacre Cuore”, cu sediul în cartierul Valea Roşie. Este prevăzută o parte teoretică privind regulile de circulaţie şi răspunderea penală ce le revine minorilor sau aparţinătorilor, în cazul în care se încalcă reguli de circulaţie sau se produc accidente din vina copiilor. e altfel, la nivelul judeţului Maramureş, de la începutul anului, s-au produs 23 de evenimente rutiere din vina exclusivă a unor copii cu vârste între 2-14 ani. Şase dintre ei au fost răniţi grav şi 19, răniţi uşor. În trei cazuri au fost sancţionaţi părinţii pentru nesupravegherea copiilor lor cu vârsta între 2-6 ani. Astfel, poliţiştii sunt îndreptăţiţi să acorde o atenţie deosebită acestor participanţi la trafic, care au nevoie de mai multă informaţie privind regulile de circulaţie. Din respect pentru cei care reprezintă viitorul nostru, copiii, poliţiştii de la Sighetu Marmaţiei deschid azi porţile instituţiei timp de câteva ore. Mai multe clase de elevi, de toate vârstele, de la grădiniţă până la absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi pentru activităţi educative. Printre acestea, este prevăzută şi o activitate promoţională de oferte de şcolarizare în cadrul instituţiilor de învăţământ ale MAI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.