Ionel Bogdan: Voi cere Ministerului Mediului să verifice modul dezastruos în care Zetea a administrat managementul deșeurilor din Maramureș

Președintele PNL Maramureș și candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a prezentat situația reală în care se află județul și eșecul mandatului lui Gabriel Zetea. În cadrul conferinței de presă, Ionel Bogdan a prezentat dezastrul pe care actualul președinte de CJ, Gabriel Zetea, l-a lăsat la proiectul depozitului de deșeuri de la Fărcașa. Mai mult, liderul liberal trage un semnal de alarmă privind pericolul în care Zetea pune maramureșenii prin neglijarea de atâția ani a proiectului.

”La preluarea mandatului, în 2016, spunea că în 6 luni va finaliza proiectul integrat de management al deșeurilor. La 4 ani de la acel moment, avem doar un studiu în plus. S-au cheltuit sume enorme din banii maramureșenilor. Bani care nu știm pe ce s-au cheltuit. Riscăm ca în următoarea perioadă maramureșenii să aibă o mare problemă din cauza deșeurilor menajere. În octombrie, va expira autorizația pentru gropile temporare.”, a declarat liderul liberal.

 Mai mult decât atât, Ionel Bogdan a spus că, după 27 septembrie, primul lucru pe care îl va face va fi să solicite un control amănunțit din partea Ministerul Mediului, având în vedere faptul că, de-a lungul timpului au fost alocate mai multe sume de bani pentru finalizarea acestui proiect. Chiar Guvernul Orban a alocat în acest an 136 de milioane de lei pentru finanțarea proiectului. ”Nu avem o transparență decizională în ceea ce înseamnă acest proiect de management integrat al deșeurilor. După data de 27, voi cere Ministerului Mediului să trimită corpul de control al ministrului, să verificăm amănunțit tot ceea ce s-a întâmplat pe managementul integrat al deșeurilor și să găsim soluția cea mai bună. (…)Trebuie să vedem dacă banii au fost cheltuiți corect, dacă firmele și-au făcut treaba, dacă proiectanții și-au făcut treaba.”

Ionel Bogdan a acuzat PSD că, în toată campania electorală, principalele lor preocupări au fost dezinformarea și atacurile murdare, în loc să vină cu proiecte serioase. ”Gabriel Zetea este codaș la realizări și campion la amânări”, spune Ionel Bogdan despre contracandidatul său, dovadă fiind faptul că niciun proiect nu a fost dus la bun sfârșit de vicepreședintele PSD, Zetea.

Totodată, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Maramureș a prezentat și soluțiile pentru ca județul să iasă din blocajul pe care l-a creat Gabriel Zetea în acești 8 ani de când este la conducere ca vicepreședinte și apoi președinte de Consiliu Județean. ”Vom miza pe Planul lui Bogdan, pe ceea ce avem de făcut pentru Maramureș. Este despre investiții de care Maramureșul are nevoie, despre dezvoltare, despre bunăstarea maramureșenilor(…). Planul lui Bogdan de 1 miliard de euro din fonduri europene este un plan serios, care poate fi implementat, iar din 27 septembrie, vom trece la treabă.(..) Maramureșul nu trebuie să mai fie codaș, nu trebuie să mai fie unul dintre județele cu cel mai mare declin demografic. Planul lui Bogdan este soluția.”, a punctat Ionel Bogdan.

De asemenea, candidatul PNL la Primăria municipiului Baia Mare, Mircea Cirț, a vorbit despre proiectele sale pentru dezvoltarea orașului, pentru creșterea competitivității și a nivelului de trai al cetățenilor. Și Baia Mare și Maramureșul au nevoie de o schimbare majoră și de proiecte care să aducă bunăstare și dezvoltare pentru comunități.

În Maramureș, lucrările la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Sârbi-Fărcașa au început în 2015. În august 2018, Consiliul Județean Maramureș a reziliat contractul cu firma constructoare, iar în 6 iunie 2019 a semnat un nou contract de execuție al restului de lucrări, cu o altă companie, care are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri și nu a avut activitate în ultimii 13 ani. Nici până în prezent, actualul președinte de Consiliul Județean, vicepreședintele PSD Gabriel Zetea, nu a reușit să găsească o soluție pentru a finaliza depozitul de deșeuri, deși resurse financiare au fost puse la dispoziție. În viitorul apropiat, există riscul ca gunoiul maramureșenilor să nu mai aibă unde să fie depozitat, punând în pericol atât sănătatea populației, cât și mediul înconjurător.

 

Comandat de PNL, executant: S.C. Sighet Media Trust S.R.L., cod AEP – 21200012

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.