Ionel Bogdan: Susținem excelența în șah a tinerilor maramureșeni

În perioada 3 – 8 ianuarie 2023, s-a desfășurat la Căciulata Concursul Național de șah școlar „Elisabeta Polihroniade”. La competiție au participat și băimăreni din cadrul Clubului de Șah „Tinerii Lei” Baia Mare.

Sofia Vălean și Rareș Foral, în vârstă de 7 ani, au obținut locuri fruntașe și vor reprezenta România la Campionatul Mondial Școlar de Șah, care se va desfășura în perioada 13-23 aprilie 2023, în Grecia.

Șahul este un sport al minții, care îmbină concentrarea, atenția la detalii, logica, gândirea strategică și capacitatea de a lua decizii sub presiune, iar tinerii care aleg să practice acest sport notează performanțe îmbunătățite la școală, dar și o dezvoltare în plan cognitiv, emoțional și social.

Tocmai pentru a încuraja practicarea acestui sport printre tinerii maramureșeni, am răspuns afirmativ solicitării de a susține Clubul de Șah „Tinerii Lei” și implicit acești minunați copii care vor reprezenta județul nostru la o competiție de asemenea anvergură – Campionatul Mondial Școlar de Șah.

Le urez mult succes și îi felicit pentru performanțele obținute până în prezent!”, – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.