Video | Ionel Bogdan: Manualul de istorie a Maramureșului a fost pus la dispoziția liceenilor

Elevii maramureșeni pot studia acum istoria județului dintr-un manual specializat, un proiect derulat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș cu susținerea Consiliului Județean Maramureș, în anul școlar 2020-2021.

Acest manual a fost avizat de Ministerul Educației și aduce în prim-plan istoria și cultura locală, precum și tradițiile, obiceiurile și valorile specifice Maramureșului.

În prezent, manualul a ajuns la 16 licee din județ, respectiv la colegiile naționale și liceele teoretice, urmând a fi distribuit către toate instituțiile de învățământ secundar, clasele IX-XII, din Maramureș, pentru ca toți liceeni din județ să aibă acces la informațiile cuprinse în acest manual.

”Educarea tinerilor în spiritul valorilor locale este esențială pentru a construi generații atașate de locul în care s-au născut. Mulțumesc tuturor celor implicați în redactarea și elaborarea manualului, fără de care această reușită nu ar fi fost posibilă!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele consiliului Județean Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.