IONEL BOGDAN: Două noi proiecte majore pentru sănătatea maramureșenilor au fost aprobate astăzi și vor fi realizate din fonduri europene

Consiliul Județean Maramureș a aprobat două proiecte care vor contribui major la dezvoltarea continuă a Spitalului Județean de Urgență „Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare.

Unul dintre ele are ca scop diagnosticarea și tratarea cancerului. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro.

Al doilea proiect vizează dotarea Serviciului Anatomie Patologică cu echipamente performante. Și acest proiect va fi finanțat prin Programul Sănătate, valoarea ridicându-se la aproape 2 milioane de euro.

Prin aceste demersuri vizăm îmbunătățirea infrastructurii de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului, facilitarea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat și creșterea accesului egal la asistență medicală de calitate.

Aceste două noi  proiecte, la fel ca și celelalte inițiative în domeniul sănătății, în mandatul meu, sunt modul prin care Consiliul Județean Maramureș își reafirmă angajamentul față de îmbunătățirea serviciilor de sănătate pentru maramureșeni! Prin investițiile aprobate astăzi sprijinim concret în lupta împotriva cancerului! Mulțumesc din suflet managerului Alexandru Oros și directorului medical dr. Lucian Bogdan pentru inițiativă, implicare și colaborarea excelentă în toate demersurile care vizează îmbunătățirea sistemului medical din Maramureș!” a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.