ÎNZĂPEZIȚI:  Jandarmii au repus în mișcare o mașină cu doi turiști blocată în zăpadă

Miercuri, 28 februarie, în jurul orei 16.00, un apel la 112 anunța faptul că doi turiști au rămas blocați pe un drum înzăpezit în zona Baia Borșa.

La fața locului s-au deplasat doi subofițeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borșa. Aceștia au identificat o mașină blocată în zăpadă. În mașină se aflau doi turiști, un bărbat și o femeie, care intenționau să ajungă la Mănăstirea Vinișorul din localitate și au urmat indicațiile aparatului G.P.S. Însă drumul ales de către aceștia este unul forestier, practicabil pe timp de iarnă numai cu autoturisme de teren, dotate cu anvelope corespunzătoare.

Utilizând troliul din dotare, cei doi jandarmi au reușit să deblocheze mașina și să o repună în mișcare.
Jandarmii recomandă tuturor cetățenilor care intenționează să parcurgă un anumit traseu, să verifice starea vremii și condițiile meteorologice din zonele în care se deplasează și să se asigure că au echipamentul și pregătirea necesare pentru a parcurge zonele propuse. De asemenea, atunci când aleg un anumit tronson de drum să se asigure că acesta este curățat și practicabil în momentul deplasării, precum și că autoturismul cu care se deplasează este dotat corespunzător.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.