VIDEO | Inundații în Maramureș

Din cauza ploilor torentiale din ultimele ore în mai multe localități din Maramureș au fost inundații, zeci de gospodării fiind afectate. Potrivit meteorologilor și în următoarele zile va ploua în județ.

Precipitațiile au dus la formarea de torenti și scurgeri pe versanti și creșterea debitelor pâraielor Bocicoel, Drăguiasa, Valea Morii și Valea Porcului din Vișeu de Jos. Șuvoaiele de apă formate pe versanți au transportat aluviuni și s-au revărsat. Au fost afectate un pod, 15 podețe, drumuri comunale, străzi, ulițe, au fost colmatate șanțuri și rigole. Potrivit Prefecturii Maramureș nu sunt înregistrate persoane ranite. Pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meterologice au acționat personal și mijloace tehnice din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vișeu de Jos.

Din datele comunicate de către primarul Gavrilă Șimon în urma ruperii podului au fost afectate aproximativ 50 de gospodarii și există o punte pietonală în zonă.  Se lucreaza acum pentru deblocarea prizei de apa, iar apoi la refacerea podului rupt de viitură.

Potrivit Aministrației Naționale de Meteorologie până în 19 mai în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.