VIDEO | Intervenții cu grad ridicat de dificultate la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”din Baia Mare

Specialiști din cadrul Spitalului de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”din Baia Mare se pot lăuda cu intervenții cu grad ridicat de dificultate în domeniul endoscopiei digestive intervenționale.Endoscopia digestiva interventionala, este o alternativă reală a chirurgiei clasice. Endoscopia intervenționala reprezintă un cumul de tehnici endoscopice ce fac trecerea de la sfera diagnostică la sfera terapeutică.

În cadrul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, la invitația medicilor gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestivă și Terapeutică și a conducerii spitalului, Profesorul Doctor Marcel Tantău, medic șef de secție în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor, Cluj-Napoca, președinte al Societății Române de Endoscopie Digestivă, a fost alături de cadrele medicale din Baia mare. Cu această ocazie s-au rezolvat, cu succes, o serie de cazuri dificile de endoscopie digestivă intervențională. În acest context s-a efectuat și diagnosticul endoscopic. Unul din cazurile dificile a fost cel al unei paciente cu obezitate morbidă, imobilizată la pat, internată în cadrul secției AȚI cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin melenă și șoc hemoragic secundar, ce a beneficiat concomitent și de terapie endoscopică.

Această intervenție a fost una extrem de complexă, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operației și riscurile aferente unei astfel de intervenții. S-a făcut echipă cu Adriana Stoicovici, medic anestezie terapie-intensivă și asistentul medical Roberto Stan, spre a putea lucra în siguranță și confort la cazuistica selectată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.