INTERNETUL MĂNÂNCĂ TOT: E tot mai greu pentru chioșcurile de ziare

INTERNETUL MĂNÂNCĂ TOT: E tot mai greu pentru chioșcurile de ziare

 Are 66 de ani și lucrează cu o jumătate de normă la un chioșc de ziare din Sighet. Pensia e mică și așa își mai rotunjește veniturile. Petru Prodan e dezamăgit însă că lumea nu mai citește ziare și că afacerea cu chioșcurile de presă  nu mai este deloc una profitabilă.

Internetul  a ajuns un inamic al presei scrise, tot mai mulți cititori luându-și informațiile din mediul virtual. Așa încât chioșcurile de ziare din Sighet au tot mai puțini clienți.
”Nu prea mai citesc ziare, rău merg chioșcurile de ziare. Nu poți trăi din afacerea asta. Oamenii nu prea mai cumpără ziare, pentru buzunarul lor consideră că e cam mult. Vând zilnic cam 20 de Graiul, 10 Glasul, trei Informația zilei, cam tot așa Adevărul și Evenimentul Zilei.  Mai bine trec vinerea revistele cu program și revistele pentru femei”, spune Petru Prodan.
Petru are pe cartea de muncă peste 40 de ani. E trist că abia atinge pragul de 2000 de lei însumând pensia lui și cea a soției. Pentru a-și mai rotunji veniturile, dar și pentru că-i plac cărțile s-a angajat cu o jumătate de normă la un chioșc de ziare. 
”Eu sunt pensionar și de aceea lucrez, să-mi mai rotunjesc veniturile. Am peste 40 de ani de muncă, și n-avem 2000 de lei împreună. Am lucrat la CPL, apoi m-am ocupat de comerț. Acum lucrez cu patru ore la chioșcul de ziare, cam de un an de zile, dar nu e o afacere profitabilă”, se plânge sigheteanul.
Administratorii de chioşcuri de ziare care iau decizia să se retragă de pe piaţă invocă în special costurile mari cu impozitul, chiria, transportul, la care se adaugă salariile angajaţilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.