Internat sau chirie? Condiţiile de cazare, dar în special preţul hotărăsc pentru ce tip de cazare vor opta elevii în noul an şcolar

Internat sau chirie? Condiţiile de cazare, dar în special preţul hotărăsc pentru ce tip de cazare vor opta elevii în noul an şcolar

Mai sunt doar cateva saptamani pana la inceputul anului scolar, iar elevii si studentii  care nu sunt din localitate au inceput sa cerceteze piata pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase optiuni de cazare chiria sau internatul? Pe langa conditiile de cazare, un argument cu greutate in luarea unei decizii este bineinteles pretul.
Odata cu apropierea anului scolar, tinerii din imprejurimile Sighetului care urmeaza cursurile unui liceu sau a unei facultati in oras se vad in fata unei probeme serioase, unde se vor caza pe parcursul anului scolar  care urmeza, in internat sau in chirie? Constransi de bugetul limitat elevii renunta la confortul unei locuinte inchiriate  la preturi mult prea mari pentru posibilitatile lor, optand pentru  internate. Pe de altă parte, traiul in internat garanteaza o multime de experiente palpitante – de la socializarea alaturi de tineri cu aceleasi preocupari,  la renumitele chermeze organizate ad hoc pe holurile internatului. Cel mai mare avantaj este insa pretul redus pe care un elev il plateste pentru un loc la internat, in comparatie cu costurile inabordabile ale apartamentelor.
Internatul de la Grupul Scolar Forestier pune la dispozitia elevilor si studentilor aproximatix 180 de locuri, asta daca lucrarile de reabilitare a internatului vor decurge conform planului.   Doar cazarea se ridica la suma de 35 lei pe luna, insa elevii sunt obligati sa opteze si pentru masa de pranz,care presupune 7 lei pe zi.
Livia Buciuta, Directorul Grupului Scolar Forestier Sighet ne-a declarat ca pana in momentul de fata si-au depus cerere pentru cazare 120 de elevi. Dintre acestia, 60 sunt elevi inclusi in programul european Scan “Salvati Copiii de Neintegrare si  Abandon Scolar”.  Inscrieri la internat se mai pot face si in prima saptamana din septembrie, avand in vedere ca anul scolar incepe in data de 15 septembrie.
  Pentru cei cu dare de mana, chiriile pornesc de la 100 de euro  pe luna pentru un apartament cu doua camere. La mare cautare sunt apartamentele  din zona centrala, dar si cele localizate in apropierea unitatilor de invatamant.
Aparatamentele pentru inchiriat sunt utilate in mod corespunzator pentru a-i atrage pe elevi sau studenti. Cele mai cautate zone din Sighet de elevi si studenti sunt : Piata 1 Decembrie, Cartierul Nucului, Bogdan-Voda, Constructorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.