Intalnirea Eparhială a Tinerilor greco catolici la Târşolţ

Intalnirea Eparhială a Tinerilor greco catolici la Târşolţ

Sambata 30 aprilie la Tarsolt  a avut loc Intalnirea Eparhiala a Tinerilor greco catolici din Eparhia de Maramures. Din protopopiatul Sighetul Marmatiei a paricipat un grup de 60 de tineri insotoiti de parintele Vasile Florea.
Protopopiatul greco-catolic de Satu Mare a organizat la Tarsolt intalnirea tinerilor greco catolici din Eparhia de Maramures, intalnire la care au participat tineri din parohiile greco catolice din Barsana, Stramtura, Oncesti si Botiza. Municipiul nostru a fost reprezentat de 60 de tineri, carora li s-a alaturat grupul de tinere Angeli de la Manastirea Maica Indurerata din municipiu. Evenimentele au inceput la ora 9:00, odata cu inscrierea participantilor, dupa care preotii au sosit in procesiune la locul intalnirii. Ca reprezentant al episcopiei Maramuresului, la Tarsolt a sosit vicarul Simion Ilies, scaunul episcopal fiind vacant dupa incetarea din viata a episcopului Ioan Sisestean. In jurul orei 10:30 a fost celebrata Sfanta Liturghie, dupa care tinerii  au ascultat un cuvant de invatatura. La ora 12:00, cei prezenti au luat pranzul si au vizitat localitatea Tarsolt. La ora 14:00, cei prezenti au participat la Cateheza Majora, dupa care tinerii s-au impartit pe grupuri pentru a dezbate diverse teme.In cadrul Intalnirii Eparhiale, tinerii au avut parte si de un program cultural, spiritual si religios, pregatit de grupurile participante. In cadrul momentului artistic, grupul de tineri din Sighet a prezentat un concert de cantece religioase pe tema sarbatorii Pascale.
In cadrul intalnirii a fost citit si mesajul pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a transmis tinerilor. Tinerii au incheiat aceasta actiune printr-un foc de tabara, dar si promisiunea de a transmite mai departe invataturile dobandite din aceasta experienta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.