Întâlnire pe tema Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg NEXT România – Ucraina

La Primăria Sighet a avut loc ieri o întâlnire de lucru importantă în perspectiva participării la Programul de Cooperare Transfrontalieră Interreg NEXT România – Ucraina 2021 – 2027, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat. La ședința de lucru au participat, alături de șeful oficiului consular din cadrul Consulatului României la Solotvino, Grațian Florin Pârvu, reprezentanți ai Primăriei și Spitalului Clinic Municipal Central din Ivano Frankivsk, Spitalulului Municipal Sighetu Marmației, Muzeului Maramureșan, Centrului Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației.

Propunerile de cooperare au vizat următoarele priorități:

  • Sănătate: optimizarea terapiei intensive; îmbunătățirea la accesului la servicii medicale specializate și implementarea unor metode inovatoare de intervenție medicală; dezvoltarea infrastructurii pentru furnizarea de îngrijiri palliative pentru pacienții în stare critică.
  • Educație: dezvoltarea educației internationale ca aspect cheie pentru crearea unei economii competitive; îmbunătățirea calității serviciilor educaționale la toate nivelurile: implementarea unor metode inovatoare de predare în școală: dezvoltarea infrastructurii pentru asigurarea accesibilității pentru toți participanții la procesul de studio: implementarea proceselor de digitalizare în sfera educațională.
  • Cultură: restaurarea unor case din cadrul Muzeului satului maramureșean ”Mihai Dăncuș”; proiect pe multiculturalitate.
  • Mediu: reabilitarea a două poduri peste Iza.
  • Biodiversitate: reamenajarea Parcului Dendrologic: reabilitarea și amenajarea peisajeră a serelor.

Lista de idei de proiecte încă nu a fost închisă și va fi completată zilele următoare ca rezultat al interacțiunii cu partenerii din Ucraina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.