Întâlnire cu reprezentanţii mass media

Întâlnire cu reprezentanţii mass media

In cursul zilei de ieri, 2 mai, la sediul IPJ Maramureş, reprezentanţii mass-media au participat la o conferinţă de presă. Din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media comisarul şef Alexandru Tanco, Inspector General Adjunct al Poliţiei Române, comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR iar din partea Serviciului Prevenire al Direcţiei Generale Anticorupţie, comisar-şef Adrian Botezatu.
În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe aspecte, astfel:
          – comisarul şef Alexandru Tanco, Inspector General Adjunct al Poliţiei Române a prezentat presei şi, implicit populaţiei, aspecte din strategia de reformare a Poliţiei Române. Cele mai importate subiecte au privit proiectul de reorganizare a poliţiei rurale şi conceptul modernizat al poliţiei urbane.
– comisar şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR şi comisar şef Adrian Botezatu, DGA au abordat un subiect aflat pe masa de lucru al Ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ. Domnia sa, a dispus, în data de 19 aprilie a.c., în cadrul unei şedinţe de lucru cu şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea cooperării interinstituţionale pentru siguranţa cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru îmbunătăţirea unor aspecte privind modul de acţiune al efectivelor de poliţie rutieră.
 Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în colaborare cu specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, desfăşoară, în această perioadă, activităţi de instruire a efectivelor de poliţie rutieră din cadrul structurilor teritoriale de profil, urmărind modul în care poliţiştii cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere cunosc şi respectă procedurile de lucru, precum şi creşterea gradului de informare a lucrătorilor cu privire la problematica anticorupţie.
Astfel, echipele conduse de directorul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, se deplasează în teritoriu pentru instruirea efectivelor de poliţie rutieră din cadrul structurilor teritoriale cu privire la procedurile de lucru specifice.
Un aspect important îl constituie observarea modului în care poliţiştii rutieri se manifestă în relaţia cu cetăţeanul şi participanţii la trafic.
Se vor desfăşura, de asemenea, activităţi menite să conducă la diminuarea riscului de implicare în acte de corupţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.