VIDEO | Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a transmis mai multe informații referitoare la începerea noul an școlar

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a transmis mai multe informații referitoare la scenariile privind organizarea activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a prezentat, pe site-ul său, informații privind situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județ. ISJ Maramureș a solicitat unităților școlare din județ ca până în 8 septembrie 2020, ora 12, să comunice deciziile CA în legătură cu scenariul ales.  Până la data de 8 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/2020.

”În data de 10 septembrie, DSP Maramureș va comunica din nou rata de incidență a îmbolnăvirilor la nivelul fiecărei localități din județul Maramureș. Aceste informații vor fi postate de către DSP pe site-ul instituției, iar în funcție de acestea, se va stabili în continuare modul în care se va proceda pentru începerea noului an școlar. Consiliile de Admistrare ale șolilor vor hotărâ ce scenarii anume vor aplica, în funcție de ceea ce se transmite de către DSP și ISU, iar apoi vor  comunica inspectoratelor școlare decizia cu privire la modul în care se vor desfășura activitățile”, spune Ligia Duruș, inspector școlar Maramureș.

În Maramureș, a fost declarată localitate cu incidență mare de cazuri de Covid-19, doar localitatea Coroieni.

Deocamdată este orba doar despre localitatea Coroieni, dar până în data de 10 septembrie, lucrurile  pot să se schimbe, avem și 14 localități în scenariul galben, și aici lucururile se pot schimba”, menționează Ligia Duruș.

Urmează ca în data de 10 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș să emită hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori. Au fost stabilite cele trei scenarii: verde, cu participare zilnică a elevilor cu respectarea normelor de protecție, cel de-al doilea, scenariul galben, cu participarea alternativă a elevilor, elevii din clasele a VIII-a și a a XII-a cu participare continuă, restul, în format hibrid. Cel de-al treilea scenariu, roșu, aplicat localităților cu trei bolnavi la mia de locuitori, în care se ia în calcul doar participarea la activitățile online. Conform situației epidemiologice publicate în 7 septembrie, localitatea Coroieni are o rată de incidență care o situează în scenariul 3 (roșu), 14 localități sunt cuprinse în scenariul 2 (galben). Toate celelalte localități sunt corespunzătoare scenariului1 (verde).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.