VIDEO | Înșelat la un schimb valutar la colțul străzii

Schimbul valutar de la colţul străzii, în schimbul unui profit mai mare, vă poate transforma în victime. Sâmbătă, poliţiştii din Ocna Şugatag au fost sesizaţi de către un bărbat de 64 de ani că un necunoscut l-a înşelat în urma unui schimb valutar.

Primele verificări au relevat că în timp ce se afla în faţa unui centru comercial din Ocna Şugatag, bărbatul a fost de acord să-i schimbe unui necunoscut suma de 1.200 euro. Sub pretextul că doreşte bancnote mai mici, necunoscutul şi-a cerut euro înapoi, restituind leii. La scurt timp după ce necunoscutul a plecat, bărbatul şi-a dat seama că a primit cu 1.400 de lei mai puţin decât suma pe care a dat-o. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului.

Polițiștii le recomandă maramureșenilor să facă astfel de tranzacții la bănci şi la casele de schimb valutare, iar în cazul în care au fost înşelaţi să sesizeze imediat poliţia, încercând să comunice cât mai multe semnalmente ale autorilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.