Înşelăciune cu o victimă de 73 de ani la Baia Mare

Înşelăciune cu o victimă de 73 de ani la Baia Mare

Ieri, 9 august, ora 18,30 Poliţia Baia Mare a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de 73 de ani, din Baia Mare, a fost victima unei înşelăciuni, în următoarele împrejurări: Cetăţeanul a fost sunat pe numărul de telefon pe care-l deţine, de către o persoană care s-a prezentat ca fiind directorul unei societăţi de telefonie, şi care l-a felicitat pe abonat, comunicându-i că este câştigătorul unui premiu de  10.000 euro, însă, deoarece banii nu sunt impozabili, trebuie să achite prin Western Union, de la oricare bancă, suma de 850 lei, iar ulterior are de achitat şi suma de 4.850 lei. După ce cetăţeanul  i-a comunicat telefonic parolele de la sumele depuse, necunoscutul în cauză i-a spus că a câştigat şi un apartament cu trei camere în Bucureşti, în valoare de 250.000 euro, iar dacă doreşte contravaloarea acestuia în bani  să mai achite încă 7.350 lei. Cetăţeanul nu a dispus de această sumă de bani şi a solicitat un împrumut de la o rudă, ocazie în care a aflat  că a fost înşelat. Valoarea prejudiciului este de 5.191 lei. Cetăţeanul s-a adresat poliţiei, pentru a reclama fapta de înşelăciune, cercetată în prezent de către poliţişti.
Pe numerele de telefonie  sunt tot mai frecvente apelurile de natură publicitară sau  care anunţă diverse promoţii şi evenimente.
Atenţie sporită în cazul unor astfel de anunţuri care vin din partea unor persoane care-şi declină identitatea doar telefonic, mai ales, înainte de efectuarea unor demersuri care implică folosirea unor sume de bani.
Verificaţi datele oferite prin telefon, solicitând cât mai multe informaţii de  identificare a persoanei sau societăţii respective. Contactaţi filialele locale de telefonie  pentru a verifica veridicitatea celor promise telefonic.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.