Înscrieri pentru a doua sesiune a examenului de maturitate

Înscrieri pentru a doua sesiune a examenului de maturitate

Inscrierile pentru ceea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat bate la usa absolventiilor care nu au trecut de prima sesiune.  Dupa afisarea rezultatelor in urma contestatiilor in 13 iulie,  potrivit metodologiei, inscrierile pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta se vor desfasura intre 16 si 20 iulie. Intocmai  ca in prima etapa, se va incepe cu probele orale, de evaluare a competentelor, dupa care vor fi sustinute examenele scrise.
Nici nu au aflat bine rezultatele la Bacalaureat ca se si gandesc sa isi incerce norocul la sesiunea din toamna. Maramuresenii care nu au abtinut note de trecere, pot sa se inscrie  la ceea de a doua sesiune a examenului de maturitate, inscrieri care incep luni 20 iulie.  In prima sesiune din cei 4.943 de candidati inscrisi au obtinut o medie de promovare, 2.282 de elevi.  Emotiile se prelungesc insa pana vineri, 13 iulie, pentru elevii cu note intre 5 şi 5,99, viitorul lor depinzand de solutionarea contestaţiilor. In aceasta situatie se regasesc si 375 de candidati maramureseni.
Conforma calendarului probele se vor desfasura in perioada 20-31 august. In perioada 20-21 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba si literatura romana,  in 20+22 august evaluarea orala la limba maternal, 21-22 august proba orala a competentelor unei limbi de circulatie internationala iar in 23-24 august evaluarea competentelor digotale. Probele scrise vor debuta in 27 august cu ceea la Limba si Literatura Romana, urmata pe 28 august de ceea la  Limba şi Literatura Maternă pe 29 august cu  proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa  va avea loc pe  31 august.

Primele rezultate pentru candidatii de la bacalaureatul de toamna vor fi facute publice in 2 septembrie, pana la orele 12.00. Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate in cursul zilei de 5 septembrie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.