INIȚIATIVĂ DE SUFLET: TNL donează cărți diasporei

INIȚIATIVĂ DE SUFLET: TNL donează cărți diasporei

 Comisia Națională de Educație a TNL a lansat proiectul “Cărți pentru diaspora românească”, prin care vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale. În Baia Mare va funcționa un centru de colectare de cărți, iar oricine dorește să sprijine acest proiect poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze la sediul PNL Maramureş

Scopul principal este acela de a colecta cărți scrise în limba română, cărți pe care tinerii liberali să le trimită, ulterior, peste hotare la comunități românești. Proiectul se înscrie în linia acțiunilor de acest gen pe care tinerii liberali le-au desfășurat și în anii anteriori. Un prim pas în acest sens se dorește a fi acțiunea „Cărți pentru tinerii români din Ucraina”, acțiune care se va desfășura în cadrul Școlii de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL, care va avea loc la Câmpulung Moldovenesc în perioada 21 – 24 aprilie. Cărțile strânse vor fi oferite unor biblioteci școlare din comunități românești din Ucraina. Astfel, în cadrul acestui proiect, în luna martie se va realiza o campanie de popularizare a proiectului și, în paralel, se vor încheia parteneriate cu organizaţii din societatea civilă, edituri, biblioteci, persoane fizice și juridice care doresc să contribuie la colectarea de cărți.
În Baia Mare va funcționa un centru de colectare de cărți, iar oricine dorește să sprijine acest proiect poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze la sediul PNL Maramureş, Bd. Bucureşti, nr. 4. Acțiunea de colectare se va desfăşura până în 18 aprilie. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.