INFORMARE METEO DE VREME REA: Ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului şi răcire

INFORMARE METEO DE VREME REA: Ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului şi răcire

 Meteorologii au emis, luni, o informare de "precipitaţii în general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului şi răcire", începând de marţi dimineaţa şi până joi la ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, în perioada 22 martie ora 09.00 şi până pe 24 martie ora 18.00, "se vor semnala precipitaţii în toată ţara".
"Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte", se mai spune în informare.
Ninsorile vor predomina la munte şi vor fi mai "consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură".
"În sudul, estul şi centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantităţi de apă de 15 litri pe metru pătrat până la 25 de litri pe metru pătrat, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 de litri pe metru pătrat", transmite ANM.
Meteorologii mai anunţă că pe parcursul zilei de 23 martie, "vântul va avea intensificări temporare, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55 de kilometri la oră chiar 60 kilometri la oră în regiunile sudice şi la munte".
Pe timpul zilei, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând, în cea mai mare parte a ţării, o vreme rece pentru ultima decadă a lunii martie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.