Indemnizaţia de creştere a copilului ar putea fi acordată pentru toate naşterile

Indemnizaţia de creştere a copilului ar putea fi acordată pentru toate naşterile
Senatorii Emilian Frâncu (PNL) şi Elena Mitrea (PSD) au depus, în ultima zi a sesiunii parlamentare, o iniţiativă legislativă potrivit căreia concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului se acordă, de la 1 ianuarie 2013, pentru toate naşterile, nu doar pentru primele trei.
Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 111/2010, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă pentru primele trei naşteri. La stabilirea acestora nu se are în vedere situaţia copilului născut mort sau în care acesta moare în perioada concediului de maternitate
Iniţiativa legislativă a celor doi senatori prevede însă că indemnizaţia şi concediul pentru creşterea copilului se acordă pentru fiecare copil şi elimină articolul din OUG care prevedea, după primele trei naşteri, acordarea concediului fără plată pentru creşterea copilului.
În expunerea de motive, cei doi senatori arată că, în prezent, se face o discriminare gravă. "Astfel, copiii care au ghinionul să fi venit pe lume după ce li s-au născut trei dintre fraţi nu se pot bucura de aceleaşi drepturi ca aceştia, mamele acestora fiind discriminate", consideră iniţiatorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.