ÎNCERCARE NEREUŞITĂ: Minoră de 4 ani ascunsă de bunica sa sub o pătură, într-un microbuz, pentru a ieşi ilegal din România

ÎNCERCARE NEREUŞITĂ: Minoră de 4 ani ascunsă de bunica sa sub o pătură, într-un microbuz, pentru a ieşi ilegal din România

 Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunsă într-un microbuz, sub o pătură, o minoră în vârstă de 4 ani pe care bunica acesteia a încercat să o scoată ilegal din ţară, deoarece nu avea declaraţie notarială din partea părinţilor.

Astăzi, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un microbuz marca Ford, în care se afla ca pasageră o femeie de 59 ani, domiciliată pe raza judeţului Bistriţa Năsăud.
La controlul efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit o fetiţă, în vârstă de 4 ani ascunsă sub o pătură, în compartimentul marfă al maşinii, într-un spaţiu amenajat pentru odihnă. 
Din primele verificări, s-a constatat faptul că minora este nepoata pasagerei. La cercetări aceasta a declarat că intenţiona să ducă fetiţa în Germania la părinţii ei şi pentru că nu deţinea împuternicire notarială din partea părinţilor, a decis să o ascundă sub pătură.
Drept urmare, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.