În memoria victimelor Holocaustului

Victimele Holocaustului din România sunt comemorate astăzi, zi aleasă la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel și instituită prin Hotărâre de Guvern pe 5 mai 2004.

9 octombrie este o zi de aducere aminte, de onorare a memoriei tuturor victimelor Holocaustului, dar și de condamnare fermă a urii și a discriminărilor de orice natură. Aproape 38.000 de evrei din Maramureș au fost deportați și uciși în taberele de concentrare naziste. Sighetu Marmației este expresia vie a bunei conviețuiri între cetățeni de diferite etnii și credințe – se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Sighet.

Istoria nu o putem schimba, dar putem transmite generațiilor viitoare mesajul cel mai important, acela că am învățat din derapajele istoriei și continuăm să construim o societate bazată pe respectarea drepturilor cetățenilor ei, iar pentru ca tragedii precum Holocaustul să nu se mai repete, cea dintâi datorie a noastră este să nu uităm! – relevă sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.