În comunitățile din Maramureșul Istoric care s-au înscris în proiectul ADIGIDM Maramureș de colectare a deșeurilor reciclabile din poartă în poartă selectează exemplar

În comunitățile din Maramureșul Istoric care s-au înscris în proiectul ADIGIDM Maramureș de colectare a deșeurilor reciclabile din poartă în poartă cetățenii încep să se obișnuiască cu separarea deșeurilor. Azi, ADIGIDM Maramureș a surprins câteva imagini din localitățile Sarasău, Budești, Bârsana și Oncești, care au avut programată ridicarea deșeurilor reciclabile în ultimele zile ale acestei săptămâni.

Deșeurile se ridică la sacii asigurați în parteneriat de ADIGIDM și primăriile din proiect. Din acest an, încă 16 primării s-au alăturat în proiectul ADIGIDM. Numărul UAT-urilor din zona Maramureșului Istoric care vor face colectarea separată a deșeurilor va ajunge astfel la aproape 30.

Separarea la sursă este o obligație legală pentru cetățeni, iar colectarea separată a fracțiilor este o responsabilitate pe care legea o pune în sarcina operatorilor. Firmele de colectare au obligația de a nu ridica cu fracțiile reciclabile deșeu rezidual”, a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.