În atenţia jurnaliştilor: Concursul “Drepturile Copilului – responsabilitatea tuturor!”

În atenţia jurnaliştilor: Concursul “Drepturile Copilului – responsabilitatea tuturor!”

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează Concursul “Drepturile Copilului – responsabilitatea tuturor !”, pentru a premia jurnaliştii interesaţi de problematica protejării drepturilor copilului în România.
În concurs pot intra materiale publicate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2012, care fac parte dintr-o campanie jurnalistică care abordează probleme legate de protecţia drepturilor copiilor în România. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor “Drepturile Copilului”, care va avea loc în data de 12 decembrie a.c.
Pentru înscrierea în concurs, candidaţii – jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti freelance – trebuie să trimită un dosar care să cuprindă: descrierea campaniei (maxim 150 de cuvinte), titlurile materialelor publicate (cu link-uri, acolo unde este cazul) și trei materiale publicate în cadrul acelei campanii (cu link-uri, acolo unde este cazul).
Selecţia va fi realizată de un juriu specializat, format din Ioana Avadani, Director executiv al CJI şi Preşedinte al juriului, Mariama Diallo, Ataşat de cooperare regională « Drepturile Copilului » pentru România, Bulgaria, Republica Moldova, în cadrul Serviciului de cooperare al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Bogdan Simion, Preşedinte FONC, Melania Medeleanu, jurnalist şi Aurelia Alexa, jurnalist Mediafax, câştigătoare a Menţiunii speciale din partea juriului în cadrul Galei Drepturilor Copilului, ediţia 2011.
Pot participa la concurs şi campanii realizate de către o echipă de jurnalişti, cu condiţia ca toate persoanele care au avut o contribuţie majoră (jurnalişti, cameramani, editori, etc.) să fie menţionate în dosarul de înscriere.
Premiul pentru cea mai bună campanie jurnalistică care a abordat probleme legate de protecţia drepturilor copiilor în România este în valoare de 800 EUR (inclusiv taxe), în lei, la cursul ING Bank din ziua plăţii. Termenul limită pentru transmiterea dosarelor de candidatură în variantă electronică este 5 decembrie 2012. Termenul limită pentru primirea dosarelor de candidatură prin poştă este 2 decembrie 2012, data poştei. Dosarele de candidatură pot fi transmise prin email la adresa procopil@fonpc.ro sau prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa: FONPC, Str. Batişte, nr. 11, etaj 5, ap. 13B, Bucureşti, sector 2, cod poştal 020931. Pentru mai multe informaţii despre Concurs sau Gala Premiilor “Drepturile Copilului” aveţi la dispoziţie  adresa de email procopil@fonpc.ro sau telefon/ fax: 021/320 80 65, 021/326 84 58.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.